Dr. Végh Lajos

Tisztelt Dunakeszi Lakosok!

Dr. Végh Lajos vagyok, nős, nyugdíjas, három gyermek édesapja és öt unoka nagyapja. Sárrétudvariban születtem, általános és középiskolai tanulmányaim után az ELTE Jogtudományi Kar nappali tagozatán szereztem diplomát, majd szakvizsgát. Jogi tevékenységemet a MÁV Budapesti Igazgatóságán kezdtem, ahol csoportvezetőként, majd osztályvezetőként dolgoztam. Később ügyvédi tevékenységet folytattam. Köztisztviselőként az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség különböző szintű vezetői beosztásában tevékenykedtem, valamint a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Kommunikációs Főiskolán óraadóként oktattam. Tagja vagyok a Magyar Munkajogi Társaságnak.

Mindig szerettem az emberek személyes problémáival foglalkozni s segíteni azok megoldásában. Megválasztásom esetén sok éves tapasztalatom, probléma megoldó képességem, jogi, műszaki és szervezési ismereteim és nem utolsó sorban társadalmi érzékenységem segíteni tudja lakókörnyezetünk élhetőbbé tételét, a lakók nyugalmának biztosítását, a közlekedési ártalmak csökkentését, a közlekedés biztonságának növelését, beleértve a Gyártelepi megállóhely akadálymentesítését, a Fő út és a becsatlakozó mellékutak forgalmi helyzetének átgondolt kialakítását. Az előzőeken túl a meglévő játszóterek átépítésénél, az újak kiépítésénél kiemelt figyelmet fogok fordítani a szülők és nagyszülők igényeire.

Az egyesülethez azért csatlakoztam, mert nagyon szimpatikusak számomra a célkitűzések. Az állatvédelmi törvény megváltoztatása, szigorítása igen fontos számomra, elhivatott állatbarát vagyok. Jelenleg 25 állat-menhellyel van kapcsolatunk, melyek segítésére egy élelmiszerláncot alakítunk ki, melyet később országossá szándékozunk bővíteni.

Bejelentem, hogy amennyiben mandátumot szerzek, akkor nem tartok igényt a képviselői tiszteletdíjra, azt felajánlom a mozgáskorlátozottak egyesületének.